Af René Bank, produktionschef og redaktør
Restudy blev i august 2019 gjort gratis for alle. Dermed er vores mere end 2.000 videoer frit tilgængelige med alt dertilhørende materiale.
Vi er naturligvis også repræsenteret i fysik/kemi, hvor vi pt. har mere end 40 videoer på www.restudy.dk
Videoerne tager udgangspunkt i læringsstoffet inden for faget og de kompetenceområder, der gør sig gældende inden for faget i form af undersøgelse, modellering, perspektivering og kommunikation.
Vores videobibliotek i fysik/kemi indeholder b.la. 12 videoer omkring folkeskolens naturfagsprøve i samspil med biologi og geografi. Her har vi videoer om rammerne for prøven, mens en af vores dygtige undervisere gennemgår, hvordan emner som bæredygtig produktion, udledning af stoffer samt bæredygtig energiforsyning kan komme i spil til den nye naturfagsprøve.
Samtidig har vi videoer om spændende emner som radioaktivitet, strøm, metaller, magnetisme og meget mere.
Rigtig mange af videoerne er optaget i et fysik-kemi lokale, og indeholder forsøg og andre praktiskorienterede tiltag.
Sådan kan en lærer bruge Restudy
Som underviser kan man bruge Restudy på mange forskellige måder. Det kan bruges som opsamling på et emne/delemne, som man lige har gennemgået. Videoerne kan ses inden, man går i fysik/kemilokalet, og laver det forsøg, som er præsenteret i en af videoerne, så eleverne ikke skal instrueres i fysik/kemilokalet, men ved, hvad de skal. Videoerne kan bruges til lektielæsning frem imod de næste timer, hvor eleven skal se en eller flere videoer for at være klar til timen eller for at give fraværende elever muligheden for at samle op på det tabte ved at se videoer om de emner/delemner, som de er gået glip af. Der er rigtig mange muligheder, som underviser for at inddrage Restudys videoer.
Sådan kan en elev bruge Restudy
For elever indebærer Restudy ligeledes gode muligheder for at få læst op på årets gennemgåede emner ved at se de relevante videoer. Det kan være svært til prøven i maj/juni at huske, hvad man gennemgik om bæredygtig produktion i september. Videoerne kan hele tiden spoles tilbage og ses igen og igen, hvis det er nødvendigt. Der er ligeledes quizzer til stort set alle videoerne, hvilket gør det muligt for eleven at se, hvorvidt man har fået et udbytte af videoen. Videoerne kan samtidig være relevante, hvis man har været fraværende i undervisningen, og mangler at komme på højde med de andre i klassen. Det kan også være, at du ikke forstår din lærers måde at forklare stoffet på, og derfor har behov for at se en Restudy-video om emnet for at få set en anden måde at få det samme forklaret på. Der er masser af muligheder og gode grunde til at bruge Restudy.