Danmarks Fysik- og Kemilærerforening
Undervisningsmateriale

Åben Virksomhed – Gratis undervisningsforløb i samarbejde med Danmarks Fysik- og Kemilærerforening

Af Simone Klint, konsulent i DA’s afdeling Projekt Åben Virksomhed

Elevers motivation og arbejdsindsats øges, når de oplever, at det, de lærer i fagene, også bruges i virkeligheden. DA Åben Virksomhed har derfor i samarbejde med Danmarks Fysik- og Kemilærerforening og lærerfaglige kræfter udviklet undervisningsforløb med fokus på praksisfaglighed til fysik/kemi og natur/teknologi samt de øvrige naturfag og matematik. Du kan finde alle undervisningsforløb og virksomheder i nærheden af din skole på portalen www.aabenvirksomhed.dk.
 

En del af undervisningen foregår på en virksomhed, hvor eleverne får stillet opgaver, som knytter sig til den faglige undervisning i klassen og til virksomhedens produktion. Forløbene opfylder mål fra Fælles Mål, så de kan spille direkte ind i den faglige årsplan. Temaerne i natur/teknologi er kodning samt metal og metals egenskaber. Til faget fysik/kemi er der ét forløb. Det er om robotter og automation. Der er fælles faglige forløb om plast, bæredygtig energioptimering samt medicin og sundhed.  Flere af de fællesfaglige forløb kan bruges til de enkelte fag, hvis man ønsker det.
Alle forløbene kan ses herunder (eller link https://www.da.dk/aabenvirksomhed/overblik-over-undervisningsforloeb/):

Forløbene spiller ind i Åben Skole samt det timeløse fag Uddannelse og Job, ved at give eleverne indsigt i hvordan de naturfaglige fag og matematik bruges ude på virksomheder. Det giver eleverne viden om, at man arbejder med naturvidenskab ude i de danske virksomheder, og derigennem kan man gøre en forskel ved at hjælpe mennesker og løse nogle af de problemer der findes i samfundet.
Alle undervisningsforløbene er testet af to klasser og to virksomheder, for at sikre det faglige niveau på undervisningsmaterialet og virksomhedsbesøget. Her kan du se film fra virksomhedsbesøgene: https://www.youtube.com/channel/UC2lp_i-97cO9dK4sNjCG7wg
God fornøjelse!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.