Warning: preg_match() [function.preg-match]: Compilation failed: quantifier does not follow a repeatable item at offset 1 in /var/www/fysik-kemi.dk/public_html/wp-includes/class-wp.php on line 238

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /var/www/fysik-kemi.dk/public_html/wp-includes/class-wp.php:238) in /var/www/fysik-kemi.dk/public_html/wp-content/plugins/paid-memberships-pro/adminpages/reports/logins.php on line 444
Succesrig videoundervisning klar til grundskoleelever – Danmarks Naturfagslærerforening
Danmarks Naturfagslærerforening
Didaktik Undervisningsmateriale

Succesrig videoundervisning klar til grundskoleelever

FK1 2017 3 1

Lise Bach og Bjørn Clausen, som står bag den gratis side FriViden.dk med videoundervisning til gymnasieelever, har udgivet to undervisningsportaler Knoklepokle.dk med fysik/kemi og matematik samt Biologisiden.dk.
Det har givet dem stor erfaring i brugen og udviklingen af videoundervisning, som de beskriver potentialet af i denne artikel.

Videoer favner bredt

Når en ung nydansker og kassemedarbejder i IKEA forlader sin kasse for at løbe Lise i møde med et stort smil og giver hende hånden – “Tak, du er grunden til, at jeg er optaget på medicinstudiet efter sommerferien”, så er det, at man ved, at videoundervisning giver andre end de traditionelt stærke elever fra boglige hjem en chance. Eller når en mor kommer hen i slagterafdelingen i et supermarked, hvor hun kan kende os, fordi hendes datter har siddet og set alle vores videoer for at træne til eksamen – “Min datter har altid været dårlig til fysik/kemi, men hun fik 10 til eksamen efter at have set jeres videoer”. Vi ved selvfølgelig godt, at vores videoer ikke er grunden til den unge nydanskers adgang til lægestudiet eller til, at en ung pige får 10 til eksamen, men vi mener, at videomediet er det, der giver flere troen på og viljen til at knokle for at opnå et godt resultat. Deraf i øvrigt også navnet til vores undervisningsportal Knoklepokle.

Dette indhold er kun for Studerende , Almindelige medlemmer, og Skole medlemmer.
Log ind Tilmeld