Warning: preg_match() [function.preg-match]: Compilation failed: quantifier does not follow a repeatable item at offset 1 in /var/www/fysik-kemi.dk/public_html/wp-includes/class-wp.php on line 234

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /var/www/fysik-kemi.dk/public_html/wp-includes/class-wp.php:234) in /var/www/fysik-kemi.dk/public_html/wp-content/plugins/paid-memberships-pro/adminpages/reports/logins.php on line 441
Nyt materiale om hverdagskemi til udskolingen – Danmarks Fysik- og Kemilærerforening
Danmarks Fysik- og Kemilærerforening
FK3 2017 4 2Kemi, fordi? er et nyt undervisningswebsite om kemiske stoffer i hverdagsprodukter og fødevarer. Miljøstyrelsen og Fødevarestyrelsen står bag materialet, som skal øge viden og skabe refleksion hos eleverne.

I juni lancerede Miljøstyrelsen og Fødevarestyrelsen websitet www.kemifordi.dk som et nyt tilbud til kemiundervisningen i udskolingen. Materialet behandler nogle af de problemstillinger og dilemmaer, som bestemte kemiske stoffer i nærmiljøet kan give anledning til. Omdrejningspunktet er ni helt almindelige produkter og fødevarer, som eleverne kender fra deres egen hverdag.

Miljøstyrelsen og Fødevarestyrelsen håber, at materialet kan bidrage til, at de unge gør deres egne overvejelser om hverdagskemi på et fagligt grundlag:

– Med Kemi, fordi? har vi ønsket at sætte gang i refleksionen hos eleverne. Med materialet skal eleverne ikke blot opnå viden om, hvordan kemiske stoffer er en del af deres hverdag – men også reflektere over, hvorfor og hvornår de er nødvendige. Og vigtigst af alt skal de selv nå frem til, hvad de synes er rigtigt eller forkert, siger Shima Dobel fra Miljøstyrelsen.  

Dette indhold er kun for Almindelige medlemmer, Efterlønnere og pensionister, Medlemsskab i udlandet, Skole, og Studerende medlemmer.
Log ind Tilmeld