Danmarks Fysik- og Kemilærerforening
Didaktik Undervisningsmateriale

Lidt sjovere og lettere

FK01 2018 7 1NATUR/TEKNOLOGI

Af Troels Gollander

Forlaget Pirana har tidligere udgivet tre supplerende hæfter til naturfagene geografi, biologi og fysik/kemi, hvor sidstnævnte var omtalt i fysik•kemi nummer 5 i 2017.

I 2018 udgiver Pirana på tilsvarende vis tre hæfter til natur/teknologi. Der er ikke sat klassetrin på de tre hæfter, men der er progression på den måde, at A-hæftet er lettest, B-hæftet lidt sværere og C-hæftet sværest. Det er gjort helt bevidst, da det giver den enkelte lærer mulighed for at bruge hæfterne i forbindelse med en differentieret undervisning.

 

I alle tre hæfter har eleverne mulighed for at læse og quizze sig klogere samtidig med, at de får viden om faget og øver vigtige fagbegreber. Hæfterne er udarbejdet, så eleverne kan arbejde selvstændigt med opgaverne, og de tre hæfter kan både bruges som en del af den daglige undervisning og i en vikartime.

Specielt i de to første hæfter er der lagt vægt på faglig læsning. Der er således små tekster på mange af siderne, som eleverne skal læse, inden de kan løse de efterfølgende opgaver eller quizzer.FK01 2018 7 2

 

  • I Pirana Naturteknologi A, der udkom i januar 2018, er emner blandt andet: hverdagens ting, elektricitet, dyr, planter, kroppen og vejret.
  • I Pirana Naturteknologi B, der udkommer i februar 2018, er emnerne blandt andet: solsystemet, årstider, luft, lys, farver og alverdens dyr.
  • I Pirana Naturteknologi C, der udkommer i marts 2018, er emnerne blandt andet: universet, Jorden, elektricitet og magnetisme, naturkatastrofer og biotopernes dyr.

Alle Piranas hæfter er engangshæfter, der ikke må kopieres. Men de efterfølgende sider må frit kopieres.


De tre hæfter er rigt illustrerede og på 32 sider.

Pris 25 kr. ex. moms.

Facitliste og i-bog findes på www.piranaforlag.dk


FK01 2018 7 3

 

FK01 2018 7 4

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.