Warning: preg_match() [function.preg-match]: Compilation failed: quantifier does not follow a repeatable item at offset 1 in /var/www/fysik-kemi.dk/public_html/wp-includes/class-wp.php on line 238

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /var/www/fysik-kemi.dk/public_html/wp-includes/class-wp.php:238) in /var/www/fysik-kemi.dk/public_html/wp-content/plugins/paid-memberships-pro/adminpages/reports/logins.php on line 444
DET BLÅ GULD – Danmarks Naturfagslærerforening
Danmarks Naturfagslærerforening
Af Ole Haubo Christensen, naturfagskonsulent VIA CFU Aarhus

FK5 2017 4 1
Bæredygtighed har mange ansigter. Bæredygtighed bruges på linje med innovativ og andre buzzwords til at understrege, at et produkt er med på beatet, moderne og på alle måder har gode karaktertræk. Bæredygtighed har også en central plads i naturfagenes fællesfaglige fokusområder.

       
Find elevbog og lærervejledning på aarhusvand.dk/detblåguld

Alle seks centraltformulerede fællesfaglige fokusområder har en bæredygtighedsdimension. Bæredygtig produktion, bæredygtig energiforsyning, udledning af stoffer, strålings indvirkning, teknologiens betydning og drikkevandsforsyning for fremtidige generationer lægger alle vægt på den menneskelige faktor i forhold til at skabe de bedst mulige vilkår for natur og mennesker.

Det blå guld er ingen undtagelse. Det blå guld er et supplerende lærermiddel til undervisningen i det fællesfaglige fokusområde Drikkevandsforsyning for fremtidige generationer i naturfagene 7. – 9. klasse.

Det blå guld er struktureret i undertemaerne: Det løber rundt, Fra grundvand til drikkevand, Havet sletter ikke alle spor og Fremtidens drikkevand. Temaerne indeholder korte elevtekster, masser af filmklip og arbejdsforslag og en række enkle forsøg. Visning af enkelte filmklip kræver UNIni-Login.

Verdensmålene er også vores mål

Det overordnede mål med Det blå guld er at arbejde med den overordnede problemstilling – Hvordan sikrer vi rent drikkevand til alle i fremtiden? FN vedtog i 2015 en række nye Verdensmål. Et af de centrale mål er Verdensmål 6 – Rent vand og sanitet til alle. Hvordan klarer vi det i en verden med klimaforandringer? Vi har masser af saltvand, men kan vi bruge det til drikkevand? Hvor får vi vores vand fra, og hvordan dannes vores drikkevand? Kan vi se på vandet, om det kan drikkes, og hvordan kan vi rense det? Spørgsmål til eleverne som lægger op eftertanke og undersøgelse. Nogle handler grundlæggende om at sikre et godt liv for alle på Jorden. Andre handler om, hvordan vi ønsker at vores verden skal fungere.

Dette indhold er kun for Studerende , Almindelige medlemmer, Efterlønnere og pensionister, Skole, og Medlemsskab i udlandet medlemmer.
Log ind Tilmeld