Warning: preg_match() [function.preg-match]: Compilation failed: quantifier does not follow a repeatable item at offset 1 in /var/www/fysik-kemi.dk/public_html/wp-includes/class-wp.php on line 238

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /var/www/fysik-kemi.dk/public_html/wp-includes/class-wp.php:238) in /var/www/fysik-kemi.dk/public_html/wp-content/plugins/paid-memberships-pro/adminpages/reports/logins.php on line 444
Flyt undervisningen ud på toilettet i uge 39 – Danmarks Naturfagslærerforening
Danmarks Naturfagslærerforening
Undervisningsmateriale

Flyt undervisningen ud på toilettet i uge 39

FK2 2017 8 3

Af Susanne Hjortlund, Astra.

Er skolens toiletter for ulækre? Og er der overhovedet nok toiletter til at alle eleverne kan nå derud i frikvarteret? Mange børn og unge holder sig hellere end at bruge skolens toiletter, og det går ud over helbredet. Det sætter årets Masseeksperiment fokus på.

FK2 2017 8 1
Årets Masseeksperiment handler om skoletoiletter. Stadig flere børn og unge får problemer med blærebetændelse og inkontinens, fordi de ikke vil bruge skolens toiletter. Hver 10. elev fra første klasse tisser stadigvæk i bukserne. Og i de ældre klasser fortæller eleverne, at de ikke kan koncentrere sig, fordi de går og holder sig. Men hvorfor – og hvor galt står det egentlig til med toiletterne? Det undersøger børn og unge over hele landet i uge 39 under Naturvidenskabsfestival.

 

“Det er vigtigt, at børnene lærer fra små, at der ikke er noget pinligt ved at skulle på toilettet. Når man skal, så skal man! Det skal vi som voksne kunne håndtere, så børnene ikke forfalder til at holde sig, til de kommer hjem. Det kan føre til problemer med blærebetændelse og inkontinens, der forfølger børnene op gennem livet. Og rent indlæringsmæssigt kan det være svært at koncentrere sig, hvis man kun kan tænke på at holde sig,” siger programleder for Naturvidenskabsfestival Estrid Brandorff fra Astra.

Dette indhold er kun for Studerende , Almindelige medlemmer, og Skole medlemmer.
Log ind Tilmeld