Danmarks Naturfagslærerforening
Fællesfaglige fokusområder Naturfag

Arduino, Android apps og Bluetooth

Af Hans Jørn Schmidt, Aarhus

FK3 2017 12 21
Bogens websted: www.myarduino.dk

Bogen ”Arduino, Android apps og Bluetooth” er den anden bog på dansk i serien ”Min Arduino” og er en fortsættelse af bogen ”Kom godt i gang med Arduino”.

Den nye bog i serien indeholder over 20 projekter, hvor der stort set i alle projekter er fokus på kombinationen af Arduino, Android apps og Bluetooth. At der er valgt en Android mobiltelefon skyldes primært, at der findes rigtig mange apps til dette styresystem. Hvis du selv på et tidspunkt får lyst til at lave en app til dit Arduino-projekt, så er det muligt ved hjælp af Android Studio.

I bogen beskrives indledningsvis, hvordan du kan udnytte den meget anvendte trådløse Bluetooth teknologi. Bluetooth er en teknologisk standard for trådløs overførsel af data mellem forskellige en-
heder. Fordelen ved Bluetooth er, at data kan overføres forholdsvis hurtigt og med et lavt strømforbrug. I denne bog skal du bl.a. se, hvordan det er muligt at styre en tohjulet robotbil trådløst ved hjælp af din Android mobiltelefon, en app, et Bluetooth modul og et Arduino UNO board. Ideenmed  navnet ”Bluetooth” blev foreslået i 1997 af Jim Kardach (Intel), der havde udviklet et system, der tillod mobiltelefoner at kommunikere med computere.  Bluetooth er opkaldt efter Harald Blåtand (engelsk: Harold Bluetooth). I en bog om vikinger havde Jim Kardach læst, at Harald Blåtand var den konge, der forenede Danmark og Norge. Da telefonindustrien og computerindustrien på samme måde blev forenet, blev den trådløse teknik opkaldt efter Harald Blåtand. Bluetooth-logoet er inspireret af runetegnene for H og B, altså Harald Blåtands initialer.

Dette indhold er kun for Studerende , Almindelige medlemmer, Efterlønnere og pensionister, Skole, og Medlemsskab i udlandet medlemmer.
Log ind Tilmeld