Warning: preg_match() [function.preg-match]: Compilation failed: quantifier does not follow a repeatable item at offset 1 in /var/www/fysik-kemi.dk/public_html/wp-includes/class-wp.php on line 238

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /var/www/fysik-kemi.dk/public_html/wp-includes/class-wp.php:238) in /var/www/fysik-kemi.dk/public_html/wp-content/plugins/paid-memberships-pro/adminpages/reports/logins.php on line 444
Efterårsferie på museum – Danmarks Naturfagslærerforening
Danmarks Naturfagslærerforening
Arrangementer

Efterårsferie på museum

Af John Frentz, pensioneret lærer

Som engageret naturfagslærer med lyst til at formidle naturvidenskab på anden vis end i folkeskolen har jeg gennem flere år medvirket som frivillig formidler, nårGennem de sidste 15 år har Steno Museet i Århus har åbnet dørene i efterårs- og vinterferierne for børn i alderen fra 6 til 10-12 år – ofte ledsaget af forældre eller bedsteforældre.

Kontakten blev etableret gennem mit medlemskab af Steno Museets Venner – en venneforening for et af de fire sSciencemuseer under Aarhus Universitet. Som bestyrelsesmedlem i foreningen blev jeg desuden på et tidspunkt knyttet til arrangementsgruppen for ferieaktiviteter som forbindelsesled til de øvrige frivillige fra venneforeningen, således at disse også kunne komme med bud på aktiviteter til arrangementet. Vi er alle nuværende eller tidligere lærere inden for de naturvidenskabelige fag og har derfor gode forudsætninger for at kunne gå ind i formidlingen med aktiviteter i forbindelse med emner som navigation, computeren, lyd, astronomi mv.

FK5 2017 5 4
Mål og opstart

Steno  MåletMuseets mål med har været at tilbyde ferieaktiviteter til denne målgruppe indenfor det naturvidenskabelige område er, at – både så gæsterne både opleverde noget, bliverev overraskede og undrerde sig – og gerne går derfra med en mulig forståelse affor nogle naturvidenskabelige sammenhænge som ekstra bonus. Om dette lykkedes i efterårsferien 2017 kan måske bedømmes ud fra de kursiverede eksempler på observationer i artiklen.

Dette indhold er kun for Studerende , Almindelige medlemmer, og Skole medlemmer.
Log ind Tilmeld