Warning: preg_match() [function.preg-match]: Compilation failed: quantifier does not follow a repeatable item at offset 1 in /var/www/fysik-kemi.dk/public_html/wp-includes/class-wp.php on line 238

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /var/www/fysik-kemi.dk/public_html/wp-includes/class-wp.php:238) in /var/www/fysik-kemi.dk/public_html/wp-content/plugins/paid-memberships-pro/adminpages/reports/logins.php on line 444
Tanker fra Sjællandsgades skole i 1960erne – Danmarks Naturfagslærerforening
Danmarks Naturfagslærerforening
Naturfag

Tanker fra Sjællandsgades skole i 1960erne

Af Peer Olsen, modtager af legat fra Lindersdorfs Rejsefond. 

I anledning af DFKF København/Sjællands 100 års fødselsdag d. 25.09 2019 er jeg kommet til at tænke 50 år tilbage i tiden til min skolegang på Sjællandsgades skole på Nørrebro i København.
Her i bagklogskabens klare lys er det gået op for mig, hvor meget undervisningen for 50 år siden og især lærerne har betydet for mig gennem årene. Jeg kan nu se, at især lærerne i naturfag har haft en enorm indflydelse på mig og mine interesser.
At en skole på Nørrebro i København kunne have så gode, dygtige og engagerede lærere, der forstod at fange eleverne, er lidt overraskende. Jeg skal her kort fortælle lidt om hvem og hvad de bidrog med, men da det er 50 år siden er min hukommelse af naturlige grunde begrænset, men et par enkelte historier kan jeg da huske. Til slut vil jeg binde det sammen med foreningen og dens virke i dag.


Ove Lindersdorf i fysiklokalet i gang med kalorimeterøvelser. Fra fysik•kemi 5/89

Biologilærer Svend Kaulberg.

Den første lærer som jeg vil omtale, var vores biologilærer, der på den tid var berømt med eget radioprogram. Det drejer sig om Svend Kaulberg. Navnet siger måske ikke så meget i dag, men for 50 år siden var han kendt for sit engagement især omkring de danske fugle. Han havde hver morgen en 5 minutters radioudsendelse om Dagens fugl, hvor han fortalte om en enkelt fugl med udseende, hvor man kunne finde den og til slut med en optagelse af, hvordan den lød, når den sang eller skreg.

Dette indhold er kun for Almindelige medlemmer, Efterlønnere og pensionister, Medlemsskab i udlandet, Skole, og Studerende medlemmer.
Log ind Tilmeld