Danmarks Fysik- og Kemilærerforening
Arrangementer

Stjerne-lærer belønnet med medalje

Af Kim Christiansen, redaktør

Skribent ved fysik•kemi og lærer på Bellahøj skole Carsten Skovgaard Andersen er i april 2019 blevet belønnet med Dronningens Fortjenstmedalje.

Vore læsere er igennem rigtigt mange år blevet beriget af Carsten Skovgaards Andersens artikler om universet.
Carsten åbner også gerne for Stjernekammeret på Bellahøj skole for elever og voksne – senest ved medlemsarrangement i DFKF i marts 2019.
I 2007 var Carsten med til at starte til at give glæden ved at se ud på nattehimlen med projektet Børn af Galileo. Tanken var, at eleverne kan få en god oplevelse af at observere med en kikkert, som de selv har samlet.
Her over 10 år senere ligger Carsten stadig en aktuel guide på projektets hjemmeside til, hvad man kan observere på nattehimlen: http://www.boernafgalileo.dk/himlen_netop_nu.pdf

 

Jubilaren ved billede af majestæten.

I forbindelse med sit 40 års jubilæum ved Københavns kommune d. 1. april 2019 skriver Carsten Skovgaard Andersen sin vision i sit jubilæumsskrift:


“Det må være muligt at gøre naturfagene meget bedre og sjovere. Det er ikke for at gøre alle mennesker til forskere. Det er fordi, man kan få stor glæde af at forstå naturen bedre.  Vi skal også investere meget mere i videnskab og teknologi for at kunne løse de udfordringer, verden står over for.
Uddannelse er et vigtigt trin på den vej. Det er direkte dumt at spare her.
Nej, fuld fart frem – det er der brug for!”


Du kan læse meget mere i jubilæumsskriftet.
Carsten Skovgaard Andersen fortsætter med at være skribent med artikler for Danmarks Fysik- og Kemilærerforening.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.