Danmarks Naturfagslærerforening
Natur//Teknologi

Inspiration til n/t-undervisningen 5

Af Anders Artmann
FK5 2017 6 4
Slå et slag for tværfaglighed (og få flere lektioner i n/t)

Naturvidenskabens evne til at få mennesker fra forskellige kulturer til at arbejde sammen er ikke altid først i nyhedsstrømmen om videnskabelige opdagelser. Men projekter som den internationale rumstation (ISS), frøbanker, CERN og forskellige genom-projekter viser at naturvidenskab også handler om mellemmenneskelige relationer og dermed kulturprojekter.  
Videnskab.dk bragte historien om et samarbejde mellem klimaforskere og historikere, der påviste en sammenhæng mellem vulkanudbrud og oprør i Det gamle Egypten.
Forskerne sammenholdte data fra Nilens vandstandsniveau og vulkansk aktivitet og så et tydeligt sammenfald. Ligeledes fandt de sammenfald mellem vulkansk aktivitet og perioder med social uro og oprør i Det gamle Egypten. Forskerne udledte heraf, at vulkansk aktivitet et sted på Jorden gav mindre vand i Nilen, og dette førte til en ødelagt høst og indkomstgrundlag for bønderne blev forringet.

videnskab.dk/kultur-samfund/vulkanudbrud-lagde-grund-til-oproer-i-det-gamle-egypten

Dette indhold er kun for Almindelige medlemmer, Efterlønnere og pensionister, Medlemsskab i udlandet, Skole, og Studerende medlemmer.
Log ind Tilmeld